به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، اولین سلسله نشستهای تفسیر خطبه فدکیه با موضوع تفاوت حمد و ثنا به مناسبت ایام فاطمیه، با سخنرانی خانم شیخینسب مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) با حضور طلاب و اساتید برگزار شد.
در این نشست خانم شیخی نسب در تفسیر بخشهای ابتدایی این خطبه که میفرمایند "اَلْحَمْدُللَّهِ عَلی ما اَنْعَمَ، وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلی ما اَلْهَمَ، وَ الثَّناءُ بِما قَدَّمَ، مِنْ عُمُومِ نِعَمٍ اِبْتَدَاَها"، اظهار داشت: حضرت زهرا(س) کلمه حمد را برای خداوند به کارمیبرد یعنی به کارگیری کلماتش دلیل دارد.
مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) مسجدسلیمان ادامه داد: انسان شکر را در جایی به کار می برد که خودش به تنهایی سودِ نعمتی را ببرد بنابراین چون این خانواده ازطرف خداوند به آنها علم الهام شده برای همین میفرمایند "ما اَلهَمَ" یعنی شکر می کنم آنچه که به من الهام میکند.
وی یادآور شد: شکر زمانی است که نعمتی خاصه به خود شما داده می شود، در یک جایی تشکر از چیزی گاهی هم شکر و هم حمد و ثنارا در برمی گیرد که ثنا برای تمام نعمت ها به کار می رود، چه این نعمت بهخودت رسیده یا نرسیده باشد.
شیخی نسب گفت: براساس نقل بعضی مفسرین نقطه مقابل نعمت، بلا است در یک نگاه عام و در یک نگاه بهتر به قرآن هم که توجه می کنیم، گاهی ما تصور میکنیم چیزهایی به ما ضررمی رسانند در حالی که خیر مادرآن چیست نهفته است، به طور مثال در بحث شهادت شاید فکر کنیم یک شخصی کشته شده اما در نظر خداوند شهادت بسیار زیباست و این نعمتی که به هر کسی داده نمی شود.
انتهای پیام/